lauantai 9. kesäkuuta 2012

Tavoitteeni & TED

Helsingin Sanomien NYT-liittessä puhuttiin yliopistoista, ja opetuksen siirtymisestä internetin ihmeelliseen maailmaan. Olin ihan innoissani, kun kuulin sivustosta ted.com ! Siellä on siis videoituja pätkiä kiinnostavien ihmisten kiinnostavista luennoista. Kävin siellä heti katsomassa, ja paikka on mahtava. Esimerkiksi Juan Enriquezin puhe "Will our kids be a different species?" Oli hyvin kiinnostava. Kannattaa myös katsoa tämä: http://www.ted.com/talks/harvey_fineberg_are_we_ready_for_neo_evolution.html. En ollut ennen edes kuullut mistään neo-evoluutiosta.

Videot myös pyörii yllättävän hyvin minunkin koneella. Ainut ongelma on tuo englannin kieli. Aluksi ajattelin, että on vain hyvä asia kuunnella englanniksi, että oppii. Kyllä se kuitenkin vähän häiritsee välillä, kun jää jotain puheesta pimentoon. Siksi etsin puheita, mitkä olisi tekstitetty suomeksi. Oli niitä jokunen, vaikka ei montaa. Osui silmiin Derek Siversin puhe: "Pidä tavoitteet omana tietonasi".

Tuima katse <3
On kuulemma todistettu, että jos tavoitteista kertoo muille, tuntuu kuin se olisi jo tavoitettu. Sen jälkeen on vähemmän todennäköistä, että tulee ikinä toteuttamaan tavoitettaan. Noniin, olen jo tehnyt sen. Teillekkin olen puhunut kirjaprojektistani. Mutta aion sen saavuttaa! Vähän laiska olen kuitenkin ollut, täytyy myöntää. Enkä ole lainkaan tyytyväinen tekstin laatuun. Täytyy kuitenkin vain jatkaa kirjoittamista. Aina kuitenkin voi, ja pitääkin muokata.

 Nyt ei vain saisi kyllästyä tekstiin. Jotenkin aina, kun juoni on valmiiksi rakennettu, alkaa koko homma kyllästyttää. Pitäisi kai jättää se luomistyö siihen hetkeen. Kai alan tekemään itselleni pienempiä tavoitteita, portaita jotka vie lopputulokseen. Niitä en kerro teille :p.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti