perjantai 22. kesäkuuta 2012

Leipomalla kohti juhannusta

Eli tänään olisi tarkoitus tehdä juhannusta varten raparperipiirakkaa, kun viimeksi se onnistui niin täydellisesti. Yleensä en siis ole hirveästi innostunut raparperipiirakasta, mutta tämä kermaviiliversio toimii. Ohjeen pohjaan otin valion sivuilta "mamman marjapiiraasta", koska se oli ainakin testattu hyväksi. Siinä oli myös kervaviili päällä, mutta ajattelin että kirpeä raparperi saattaa tarvita enemmän sokeria tai jotain muuta. Täytteen ohje siis www.kotikokki.net .

Pohja:

100g voita
1dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1dl grahamjauhoja
1tl leivinjauhoja


Täyte:
n.0,5l raparperinpaloja
1tlk kermaviiliä
1 muna
2-3tl vaniljasokeria
1dl sokeria


Aloita pohjan tekeminen sekoittamalla sokeri ja voi. Sen jälkeen lisää muna ja jauhoseos. Voitele vuoka ja levitä taikina siihen. Sen jälkeen sekoita Täytteen aineet ja levitä pohjan päälle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 30 min





Juhannusta varten oli tarkoitus tehdä myös jotain mansikoista, vaikka jotain mansikkaleivoksia. Se taitaa nyt kuitenkin jäädä. Tuli kyllä kokeiltua mansikkajäätelön tekemistä tikrukakun ohjeen kanssa. (tikrukakku.vuodatus.net)

Siitä ei tullut ihan sellaista varmaan kuin olisi pitänyt (syytän pakastemansikoita) kun koostumus oli tollanen mehujäätyyppinen. Oli kuitenkin ihan hyvää, ei siinä mitään. Olen aina halunnut kokeilla jäätelön tekemistä itse, siksi kiva kokemus. Ja varmasti kokeilen toistekkin.




Seuraavalla kerralla kun kirjoittelen, alan varmaan kertomaan yhtä tarinaa. Olen meinaan muokannut yhden koulukirjoituksen sellaiseen muotoon, että sen voisin ehkä julkaista paloissa jatkotarinana. Aihe on "unelmasynntärit". Katsotaan. Olisiko kiva kuulla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti