lauantai 9. helmikuuta 2013

Leivonta Lauantai


Tänään olen saanut aikaiseksi: 29 suklaamakeista, 17 whoopieta ja runsaasti sotkua. Ihan oikeasti keittiö on aika räjähtänyt, ja tiskejä tuli jostain kummasta hirveä kasa. Mutta en kadu! Päivä kului ihanassa sielunrauhassa minkä leipominen aina antaa (paitsi silloin kun jauhot tippuu pitkin lattioita, ja kolmaskymmenes suklaakuori murenee muotissa).

Piti unohtaa marenkikoristus, kun oli aika monimutkaista.
Enkä omista liekinheitintä.
Halusin tänään kokeilla tätä uutta whoopie- muotileivosta. Oikeastaan siitä tuli lähinnä sitruunatäytteinen keksi, ei mitään sen kummempaa. Mutta oli kyllä hyvää! Sitruunatahnaa tein kauan ja lopulta sitä oli ihan liikaa (vaikka mielestäni kerrankin noudatin reseptiä). Laitoin loput pakkaseen, ettei menisi uurastusta hukkaan. Muutenkin se oli tosi jännän makuista, hyvin kirpeää (no...sitruuna). Sopi kuitenkin makeaan keksiin. Ja päälle olisi vielä kuulunut laittaa marenkia, joten olisi silloin ollut vielä makeampi.


Kinuskikastikeetta tuli vähän suklaan läpi pintaan
Olin myös suunnitellut tosi kauan omatekoisia suklaakarkkeja, ja siksi tein myös niitä. Sain joululahjaksi pakkauksen jossa oli siis pieni reseptikirja ja silikonimuotteja. Piti siis päästä vihdoin kokeilemaan, kun oli kerrankin suklaata. Myöhemmin olisivat jo mystisesti kadonneet :3
Ulkomuoto on aika kaukana reseptikirjan kuvista, mutta olen ylpeä onnistumisestani. Väitän nimittäin ohjeita vähintäänkin monimutkaisiksi. Oikosin vähän väliä, en esim. mitannut sulatetun suklaan lämpötilaa. (Ainut millä olisin voinut mitata, olisi ollut kinkun lämpömittari.)

Koska whoopieista jäi yli 2 kananmunan valkuaista, ajattelin ensin tehdä nuo karkit eri ohjeella. Eli nyt laitoin valmista kinuskikastiketta sisään, mutta olisin voinut tekemiini suklaakuoriin pistää myös suklaamoussea. Minä kuitenkin totaallisesti epäonnistuin moussen kanssa, joten tämä oli ihan hyvä.


// Reseptit:
Sitruuna-marenki-whoopiet kirjasta Kuppikakkuja, ole hyvä!
Tummat kinuskisuklaat kirjasta Kotona tehdyt Suklaat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti