Tänään olen saanut aikaiseksi: 29 suklaamakeista, 17 whoopieta ja runsaasti sotkua. Ihan oikeasti keittiö on aika räjähtänyt, ja tiskejä tuli jostain kummasta hirveä kasa. Mutta en kadu! Päivä kului ihanassa sielunrauhassa minkä leipominen aina antaa (paitsi silloin kun jauhot tippuu pitkin lattioita, ja kolmaskymmenes suklaakuori murenee muotissa).
Piti unohtaa marenkikoristus, kun oli aika monimutkaista. Enkä omista liekinheitintä. |
Kinuskikastikeetta tuli vähän suklaan läpi pintaan |
Ulkomuoto on aika kaukana reseptikirjan kuvista, mutta olen ylpeä onnistumisestani. Väitän nimittäin ohjeita vähintäänkin monimutkaisiksi. Oikosin vähän väliä, en esim. mitannut sulatetun suklaan lämpötilaa. (Ainut millä olisin voinut mitata, olisi ollut kinkun lämpömittari.)
Koska whoopieista jäi yli 2 kananmunan valkuaista, ajattelin ensin tehdä nuo karkit eri ohjeella. Eli nyt laitoin valmista kinuskikastiketta sisään, mutta olisin voinut tekemiini suklaakuoriin pistää myös suklaamoussea. Minä kuitenkin totaallisesti epäonnistuin moussen kanssa, joten tämä oli ihan hyvä.
// Reseptit:
Sitruuna-marenki-whoopiet kirjasta Kuppikakkuja, ole hyvä!
Tummat kinuskisuklaat kirjasta Kotona tehdyt Suklaat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti